Musiken tar över 70 Talet!

Musiken i början av 70 talet var väldigt experimentell, då man började blanda olika slags musik stilar tillsammans och skapade en helt ny form av musik t.ex pop med jazz och så vidare. Att blanda flera musik stilar kallas för Fusion.
Under 70 talet så indelades, den så kallade ungdomskulturen, i tre vägar: Disco musiken, hårdrocken och den tredje till punkrocken.

Hårdrocken
 gjorde sig hörd framförallt i början av 70 talet, vilket egentligen är en kombination med starka röster, trummor m.m vilket också gav en stark och högljud typ av musik.
Även flera kända band kom till då och slog igenom bland annad Deep Purple, Black Sabbath, Motörhead m.m, det sägs att dem banden var störst under 70 talet.

Vidare till Punkrocken.
 Punkrocken uppstod i englad och var relativt enkel, det räckte med två olika ackord för att spela in en låt. Punkrocken hör även ihop med punk stilet, vilket innebär starka färger, uppseendeväckande kläder och frisyrer.
Inom Punkrocken var Iggy Pop och Sex Pistols väldigt stora.

Sist men inte minst, Disco.
Disco har sitt fäste i Tyskland, den typ av musik som man hörde i klubbar och dansade framförallt till. Disco stilen innehöll typer av effekter och blinkade starka ljus, hög volym att dansa till och mycket mer.
Några speciella kända disco artister under 70 talet var: Earth, wind & fire, Oliwia Newton John m.m
Även många disco låtar blev hittar som man även hör idag.Men under 70 talets musik historia så var det inte bara dem här artisterna som var kända.
ABBA slog igenom som Sveriges största band genom tiderna och blev världskända, Rod Stewart, Donna Summer slog också igenom och flera artister med.
70 talet var nog det bästa deceniet när det kommer till musiken, enligt mig.

Thumbnail


Kommentarer
Postat av: Mia

Egentligen ganska fantastiskt att så mycket olika musik föddes under ett enda decennie. Det vore kul om du länkade till de olika musikstilarna! /Mia

2012-04-13 @ 10:48:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0